onsdag

Publicerat: 2011-06-29 | 19:22:08 i Allmänt
Ännu en solig dag, jag följde med till stranden några timmar. Just nu kunde det inte vara härligare att vara ledig. Lite sommarlov ?

Imorgon är det kanske slut på det. Ska prata jobb. Ännu ett jobb på G. Herregud man skulle kunna tro att jag inte gör något annat...

 

NU ska jag pallra mig bort till Ica, köpa kokos och jordgubbar. Fick tips av Sofie att göra våfflor på kokos. Så jag lär ju prova det!

 

 

 

By the way, Ica Maxi har fått tillbaka deras stora ballong. Inte för att jag behöver den som guide längre, det känns bara bra att den är tillbaka hahah


Sunny Afternoon

Publicerat: 2011-06-28 | 18:49:17 i Allmänt
Niklas åker till Stockholm på jobb till på torsdag. Kvar är jag, i solen och värmen. Därför har jag hängt på stranden idag. Badat i det sjukt varma vattnet och legat på stranden och stekt.

 

Nu blir det en kväll med några avsnitt av Sex and the city, kanske en promenad senare när det är lite svalare ute :)

 

 

Hoppas att värmeböljan håller i sig ett tag, imorgon blir det mer sol och bad i så fall. Och jag väntar fortfarande att höra nåt angående jobb.. Varför ska det behöva vara så jobbigt att gå och vänta på svar??


Mer bilder

Publicerat: 2011-06-27 | 17:46:28 i Allmänt
Maddeleen Käringön
Maddeleen Käringön
Maddeleen Käringön
Maddeleen Käringön
Maddeleen Käringön
Maddeleen Käringön
Maddeleen Käringön

Tvätt-måndag

Publicerat: 2011-06-27 | 12:34:16 i Allmänt
Måndag, jag tvättar och hänger ute i solen. Jag väntar också på ett samtal. Jobbsamtal sen intervjuen förra veckan. Dom sa att dom skulle ringa efter helgen. Jag hatar att vänta på besked...

 

En sjuk sak är att sommaren knappt har börjat och snart är den slut. Om  cirka 7-8 så flyttar jag hem hem igen då är det dags för plugg. Hur ska vi hinna med allt i sommar??

 

madeleen kärringön

Käringön


Midsommar på Käringön

Publicerat: 2011-06-27 | 10:18:13 i Allmänt
I torsdags blev det bestämt att vi skulle åka ut i Göteborgsskärgård över midsommar, träffa lite Ramisfolk och få en mini semester

 

Det var så kul, så fint och så härligt på Käringön. Visste ni att det är förbjudet med alla slags fordon på ön? Man får inte ens cykla.

 

Vi bodde i ett av rummen på deras personalboende. Bättre läge på ett personalboende är nog svårt att hitta. Om man klevut genom dörren från vardagsrummet kom man ut på deras altan/uteplats/egna brygga. Huset ligger så nära vattnet det går(det är till och med så nära att halva huset är byggt över havet)..

 

Vi har druckit snapsar, både "hemmagjorda", ingefära, pepparrot, blåbär och fänkol bland annat. Nästa dag blev det visst tre flaskor OP.. Vi köpte dagsfärska havskräftor och räkor och åt ute på deras brygga. Vi (vissa) badade, vi gick och åt brunch på Ökrogen..

 

maddeleen käringön

maddeleen käringön

maddeleen käringön


Kaffekonst någon?

Publicerat: 2011-06-23 | 15:00:00 i Allmänt
Jag fick plötlsligt en väldigt lust att lära mig göra mönster i kaffe. Det ser så häftigt ut. Lätt ser det ut att vara också när ett proffs gör det. Övning ger färdighet antar jag. Någon som vill dricka upp allt kaffe jag måste öva med?

 

Visste att det fanns en anledning att börja dricka kaffe. Damn it!

 

 


23 juni

Publicerat: 2011-06-23 | 12:37:36 i Allmänt
Då var det torsdag igen, ännu en molnig dag. Vad är det här? Igår var det i alla fall varmt ute, så jag mötte upp den kompis som jag jobbade med uppe i Ramundberget. Vi tog en cider på en uteservering och en pizza. Vi hade tänkt gå ut igen senare på kvällen också men det var ingen som kände för det (speciellt inte eftersom det började spöregna vid elva...) . Jag hängde vid tvn hela kvällen. Började kolla på Sex and the City från början, dom vi hyr lägenheten av har nämligen en hel hylla full med massor av filmer, bland annat hela Sex and the City boxen.

 

Nu tänkte jag cykla er till stan, köpa nagellacksborttagning till mig och en flaska gin till Niklas.

 

Jag var lite orolig över midsommarplanerna men som det ser ut nu kanske vi åker till Kärringön och träffar lite kompisar från Ramundberget. Tror ni det är för mycket att hoppas på fint väder på midsommarafton?

 

maddeleen pizza


Pirrar i magen

Publicerat: 2011-06-21 | 20:38:33 i Allmänt
Imorgon ska jag på jobbprat. Jag hoppas hoppas hoppas att det leder till något bra! Men visst är jag lite nervös. Kommer väl ligga vaken halva natten..

 

 

Annars funderar jag nu på att springa bort till Ica Maxi och köpa sånt billigt tyst is-te... Onödigt? Kanske...

 

Har glömt att berätt.. Jag blev väldigt ledsen igår när jag upptäckte att dom tagit bort Maxi ballongen. Nu vet jag inte alls hur jag ska kunna våga mig ut på äventyr själv. Jag ringer väl när är vilse haha


Börjar bli lite fundersam

Publicerat: 2011-06-21 | 14:25:00 i Allmänt
Runt första april i år beställde jag en såndär oerhört snygg sparkdräckt för vuxna, från Ziperall ;) Fick den nästan en månad senare den 25 april. Men jag har börjat bli lite fundersam nu. Jag har fortfarande (!) inte fått någon faktura från dom. Det stod att dom skulle skicka ut den när jag gjort min betällning, alltså 1 april men det har fortfarande inte dykt upp någon.. Jag är lite nojjig över att det ska komma massa påminnelser eller något från inkasso att jag aldrig betalar men så kan dom väl inte göra? Eller?

 


Godmorgon!

Publicerat: 2011-06-21 | 11:29:00 i Allmänt
Jaha då var jag ensam hemma. Niklas blir borta på jobb till på torsdag. Så nu måste jag underhålla mig själv ett par dagar.. Det är synd att Niklas tog med sig sin dator, annars hade jag kunnat spelat sims hela dagarna (min dator har bestämt sig för att inte vara tillräckligt bra för att spela på..)..

 

Tog sovmorgon idag i alla fall så jag sitter framför tvn och försöker vakna till lite nu :)

 


Min fina Iphone

Publicerat: 2011-06-20 | 19:36:45 i Allmänt
Jag har bytt ringsignal på min Iphone idag. Från och med nu speles dom ljuva tonerna från Mysteriet på Greveholm när någon ringer haha..

 

Jag har även köpt nytt skal och ändrat mitt tema på telefonen. Ni anteckanar nu va? Det här är viktigt information...

 

 


Ny bloggdesign

Publicerat: 2011-06-20 | 19:12:30 i Allmänt
Nu är jag helt snurrig i huvudet efter att ha suttit och klurat på en ny bloggdesign. Har tagit lite från gratis-bloggdesigner och lagt till lite själv. Så nu får bloggen se ut såhär ett tag (om ni inte ser den än tryck F5 för att uppdatera).

 

Annars har det bara regnat massor här i Halmstad idag, regn regn och regn.. Vi funderade ett tag på måndagsklubben ute på Tylösand men det får bli en annan måndag tror jag. Blir antagligen en filmkväll, det passar bäst till vädret vi har.. Hoppas det inte måste bli alltför många filmkvällar (pga vädret) den här sommaren bara :)

 

 


Söndag

Publicerat: 2011-06-19 | 21:13:31 i Allmänt
Söndag och jag och Niklas har tvättat, lagat mat och hunnit gå två långpromenader.

 

Till lunch lagade jag tacopajen som jag och mamma lagade förr. Succé även idag. Jag är väldigt stolt att jag lyckades vända omeletten vi hade som pajbotten också. Något jag kan skriva upp i mitt cv kanske haha ;)

 

 

Promenaden vi tog nu ikväll var uppe på "Galgberget" här i Halmstad, det är ett fint elljusspår där man förr i tiden tydligen avrättade folk genom hängning... Vilket fall som helst så är det i alla fall väldigt fin utsikt :)

 


Vart tog sommaren vägen?

Publicerat: 2011-06-18 | 11:57:09 i Allmänt
Kollar man väderprognoserna så ska det regna, åska och inte vara någon vidare värme. Det ska tydligen hålla i sig ett tag för så långt fram man kan kolla så ser det ut precis så, regn regn och åter regn..

 

Såhär såg det ut igår. Väldigt mörka moln.


Rödhårig

Publicerat: 2011-06-17 | 20:12:53 i Allmänt
Jag vill färga mitt hår rött. Jätterött. Åh vad jag är sugen på att göra det nu!

 

Såhär rödhårig vill jag bli. Helst ikväll :)


Baby Foot

Publicerat: 2011-06-17 | 12:45:31 i Allmänt
Köpte även ett paket "Baby foot" igår på Ullared. Man tar på sig ett par plastsockor med nå gegg i två timmar sen inom dom närmsta dagarna kommer fötterna att börja typ flagna och vips så har man fått fötter lena som en baby. Man kan ju hoppas att det fungerar :)

 

 

Och om någon undrade om mina skor jag köpte igår i Ullared så köpte jag dom på Scorett outlet förr 99kr ;)


Ullared

Publicerat: 2011-06-17 | 09:34:55 i Allmänt
Igår när vi kom hem från lastbilsäventyret (eller jag följde med Niklas en vanlig dag på jobbet hehe) åkte vi till Gekås. Som jag har längtat. Och som jag shoppade igår. Eller egentligen blev det inte så jättejättemycket och jag skulle kunna åka idag igen!

 

Jag köpte skor, kläder, en hårfön, massa småplock, schampo och balsam mm....

 

 

Gårdagen drama blev ändå när jag gick iväg och kollade på Iphoneskal, när jag kommer tillbaka till Niklas är det någon som tagit vår vagn! Vi som i princip var klara. Nu är det bara att börja om och hämta en ny vagn trodde jag men sen var det någon vänlig själ som hittat vår vagn och vi kunde fortsätta shoppingen ;)


Halmstad Bibliotek

Publicerat: 2011-06-14 | 20:45:59 i Allmänt
Man ska lita på magkänslan, det lönar sig i längden..

 

Idag mina kära vänner har jag skaffat lånekort för Halmstad bibliotek. Jag skulle ju skriva ut mitt Cv och för att använda datorn var man tvungen att skaffa lånekort. Så nu kan jag låna böcker i Halmstad också, på deras big-bauta bibliotek.

 

 

Imorgon ska Niklas köra till Eskilstuna med jobbet och jag funderar på att följa med. Annars blir jag själv här till på torsdag. Än sålänge har jag ju inte så mycket planerat om dagarna så kan vara kul att följa med. Jag planerar att ligga och spela sims hela dagen haha

 

 


Ny dag nya möjligheter

Publicerat: 2011-06-14 | 09:43:00 i Allmänt
Har precis betalat in hela kursavgiften till massageutbildningen i höst. Känns väldigt bra. Längtar jättemycket till hösten!

 

Idag tänkte jag gå till biblioteket och skriva ut massa Cvn (får man göra det?) och sen lämna till massa butiker. Det ska väl inte vara helt omöjligt att hitta ett jobb? Någon butik måste ju behöva någon vikarie i sommar eller nåt!

 

 


Har för mycket som snurrar i mitt huvud

Publicerat: 2011-06-13 | 16:53:11 i Allmänt
Jag hatar att fatta beslut. I alla fall när det gäller mig. Idag var jag och provjobbade på en restaurang utanför Halmstad. Ikväll ska jag ringa och säga om jag vill jobba där resten av sommaren. OCH JAG VET INTE VAD JAG SKA SÄGA!

 

Sitter en lista nu. Alla fördelar och alla nackdelar. Än sålänge är den ena listan längre en den andra.....

 


Middag

Publicerat: 2011-06-10 | 21:17:16 i Allmänt
Rosévin och kycklinggratäng. Det är fredagsmys.

 


Stadium Outlet

Publicerat: 2011-06-10 | 19:39:32 i Allmänt
Min plan var att gå till Stadium Outlet, kolla läget lite bara. Klockan två började jag gå, jag kom hem för en timme sen ungefär.

 

Jag stannade på Eurostop, gick in på Rusta och alla andra små butiker jag hittade. Kvart i sex slutade Niklas att jobba så han hämtade mig så jag slapp gå hem själv. Tur var väl det för jag hade börjat få lite blåsor på fötterna efter nästan fyra timmars promenerande :P Stadium var för övrigt en besvikelse. Tänk att jag gick i butiker hela dagen utan att köpa någonting. Nu vill jag åka till Gekås. Någon som vill följa med och spendera en dag (och antagligen en hel del pengar) där ?

 

 


10 juni

Publicerat: 2011-06-10 | 11:54:30 i Allmänt
madeleine eriksson

Ikea

Publicerat: 2011-06-09 | 22:58:51 i Allmänt
Idag, eller rättare sagt ikväll åkte vi till Helsingborg och shoppade loss inne på Ikea. Jag och Niklas som inte skulle ha någonting kom ändå ut med en full kasse :)

 

Köpte lite nya handdukar och en badrumsmatta bland annat. Men bästa köpet blev ändå kakfatet, har alltid velat haft ett sånt!

 

 

 

Trots att det mest regnar hela dagarna här så är det rätt vackert om kvällarna :) Fint att bo på tredje våningen (utan hiss) ibland!

 

Nu säger jag god natt till er mina kära vänner. Och ikväll går jag och lägger mig på riktigt, inte som jag sa att vi skulle göra igår och vi istället cyklade in till stan och satt på Bulls uteservering till klockan ett ;)


Onsdag i Halmstad

Publicerat: 2011-06-08 | 22:19:47 i Allmänt
Tänk att idag hade jag inga planer alls. Tog en långfrukost framför nyhetsmorgon och Malou efter tio, tänk att dom faktiskt inte säger så mycket vettigt på så många timmar sändningstid som dom får. Nog snackat om det, efter frukosten tog jag cykeln till Östra stranden där jag la mig och läste ut min bok. Cyklade hem och bytte om och käkade lite lunch innan jag cyklade ner till stan. Kollade lite jobb och lite affärer..

 

Sen fick jag en inbjudan till att grilla och det tackar man ju inte nej till :P Så jag har hängt ute tills nu, grillar korv och spelat frisbee :)

 

Nu blir det häng framför tvn resten av kvällen!

 

 

 

Sen kan man ju undra hur jag kan hitta runtom här i Halmstad med mitt lokalsinne.. Det ska jag tala om för er att det är jättelätt! När jag ska hem kollar jag bara efter Ica Maxis stora ballong dom har i luften och så är det bara att följa den hem eftersom vi i princip bor tvärs över gatan :) Haha

 


Smoothie

Publicerat: 2011-06-07 | 21:00:00 i Allmänt
Ikväll invigde jag stavmixern jag fick i födelsedagspresent och gjorde en smoothie. Och gud så gott det blev. Nu kommer jag vara beroende av smoothies hela sommaren!

 


Välkomna in till oss

Publicerat: 2011-06-07 | 15:25:13 i Allmänt
Här bor Niklas och jag. I en jättefin lägenhet i Halmstad.

 

Och här kommer några snabba bilder hur det ser ut just nu :)

Först ut är vardagsrummet.

Sen har vi sovrummet.

Och köket..

Sist och minst har vi badrummet.

 

Visst har vi det mysigt? Bara toaletten man skulle vilja göra någonting åt :P


Oväder

Publicerat: 2011-06-07 | 11:22:35 i Allmänt
Igår var det ju jättefint väder, det där ovädret som dom varnat på vädret om verkade inte dyka upp. Men sen vaknade vi mitt i natten av världens åskoväder. Jag brukar inte vara rädd för åskan men när jag blev väckt av att ovädret var precis ovanför oss var jag inte så stöddig. Ett tag övervägde jag att följa med Niklas till jobbat kvart över fyra på morgonen bara för att slippa vara hemma själv.

 

Men nu har det lugnat sig och jag sitter och äter frukost framför nyhetsmorgon och funderar vad jag ska göra idag. Tyvärr finns det ju inte så mycket att göra när det regnar men något kan man alltid hitta på.

 

Utsikten från vardagsrumsfönstret


Sola och bada

Publicerat: 2011-06-06 | 20:57:02 i Allmänt
Det är så varmt här om dagarna, jag börjar nästan fundera om jag är kvar i Sverige. Igår tog jag årets första dopp i havet, inte kallt men inte jättevarmt heller. Svalkande och skönt var det i alla fall efter att man legat i solen. Idag var det ännu varmare i solen trots blåsten. Vi hängde på stranden idag igen bland dom höga vågorna och idag var det jättevarmt i vattnet. Vi skulle bara ta ett till snabbdopp efter vi varit hos Johan och Marie och spelat volleyboll men det slutade med att vi låg i vattnet säkert en timme.

 

När vi kom hem och hade ätit blev vi väldigt trötta men vi bestämde att det var för tidigt att gå och lägga sig när klockan bara var halv åtta så hat varit ute på en långpromenad till nu. Så från och med nu är det tillåtet att lägga sig i soffan och lata sig lite :P

 

 


Halmstad

Publicerat: 2011-06-05 | 17:04:48 i Allmänt
Jag är numera Halmstadbo, och än sålänge känns det väldigt bra!

 

Jag fick med mig Sofie på en liten roadtrip ner så jag fick sällskap. Självklart gick det galant även om det tog rätt lång tid. Men nu har Soffan åkt hem, jag har packat upp mina grejer och det känns på riktigt. Det känns riktigt kul att bo här i sommar. Jag hoppas vi får mycket besök också, lägenheten var mycket större än vad jag trodde så vi har plats för gäster ;)

 

En kornig bild från när vi gick hem från stan igår natt

 

I helgen har vi hunnit med både tårta, uteserveringar, promenader, krogen, grillfest och massa mer..

 

När jag får mer tid ska jag lägga ut lite mer bilder, och bilder från Alexs student bland annat. Till dess, ha det bäst!


RSS 2.0