Tillbaka i Örbyhus

Publicerat: 2010-08-26 | 17:00:31 i Allmänt
Idag tog jag min fina bil och åkte till Örbyhus .

 

Det här möttes jag av när jag öppnade min väska nyss. Niklas lyckades efter många försök smussla ner den här skrattande älgen i min packning.. Kottan bekanta sig snabbt med Herr Älg och går omkring och bär på honom nu.

 

Dags att hitta på något i storstaden Örbyhus nu !


Lapskojs och Skatteverket

Publicerat: 2010-08-24 | 22:52:39 i Allmänt
Efter mitt möte med posten (som gick bra, dom ringer om dom behöver extra hjälp) gick jag hem och lagade lite lunch åt Niklas och mig, jag bjöd honom på lapskojs som han aldrig ätit förr!

 

Lite senare åkte vi till Södertälje, letade oss fram till Skatteverket och gick på en 2 timmars faktiskt väldigt intressant träff/kurs.. Del 2 blir om några veckor.

 

Salta Biten

Färdig Lapskojs

Kändes som att vara tillbaka i skolan, när vi kom till Skatteverket

Fick faktiskt fika också halvvägs genom all moms och skatt (undrar om kakan är avdragsgill?)


Tisdag

Publicerat: 2010-08-24 | 13:22:39 i Allmänt
Om sisådär 50minuter ska jag vara på Posten och prata jobb. Beroende på hur lång tid det tar så kanske jag ska följa med och rida en snabbis, klockan 1700 ska vi vara i Södertälje.


Idag kan bli en kul dag!



Blue Monday

Publicerat: 2010-08-23 | 19:51:06 i Allmänt
Den här måndagen har inte varit speciell på något vis.. Sovmorgon (som man tar varje morgon när man är arbetslös och omotiverad), tv-tittande och funderande på var jag vill jobba med (mer; vad jag kan jobba med) och sen har jag varit ute för lite motion hjorthagen runt...

Det var jättemånga hjortar längs stigen, både stora och små minihjortar.. Men eftersom jag var ute i mina träningskläder hade jag ingen plats för kamera eller mobil så inga bilder ...

Just nu sitter jag själv i lägenheten (känns inte som en ovanlighet), Niklas är på personalfest och kommer väl inte hem förrän sent sent. Jag vet faktiskt inte alls vad jag ska hitta på, städa lite, packa lite inför trippen hem till Örbyhus och sen kommer jag med all säkerhet fastna framför tvn och somna. Som vanligt då!



Färväntansfull hur morgondagen kommer att bli....

Söndagsmiddag

Publicerat: 2010-08-23 | 11:58:15 i Allmänt
Vad man gör när man har tråkigt, jo lagar mat, bakar och äter den såklart... Synd att vi inte har en ugn bara (eller det kanske är tur, annars skulle vi väl väga 300kg snart)


Avokado och ishavsröra


Spaghetti och hemmagjord köttfärssås


Sen började jag mitt projekt; Munkar


Måste knådas fint så dom inte smular sönder


Nästa steg var att värma kokosfett att fritera i


Och så har vi dom färdiga munkarna. Dom smakade inte riktigt köpta munkar men dom var inte äckliga.. Måste öva mer på det här....






Träff på Skatteverket

Publicerat: 2010-08-22 | 18:38:50 i Allmänt
Jag vet inte riktigt varför, måste vara för att vi är så uttråkade och rastlösa.. På tisdag ska vi på en träff/kurs på skatteverket där man får lära sig om när man tex startar eget med F-skattsedel, moms avdrag och allt möjligt.. det är gratis så what the heck, kanske visar sig vara väldigt intressant.




Mellan två jobb

Publicerat: 2010-08-22 | 14:32:42 i Allmänt
Just nu är både jag och Niklas "mellan två jobb" och det är så sjukt tråkigt. Speciellt när man bor i Mariefred. Det finns INGENTING att göra ! Vi ska i alla fall gå och fika nu, det enda som finns att göra här....



(på tisdag ska jag till posten och prata lite med chefen, Ramundberget har jag inte fått tag på än, bara telefonsvarare till chefen...)

Min snygga laptop..

Publicerat: 2010-08-20 | 10:21:15 i Allmänt

Före, helt vanlig tråkig laptop..








Efter, en lite snyggare laptop och inte som alla andras..








Niklas fixade sin dator också, kan visa bild på den senare. Nu ska jag packa upp kassen från IKEA från när vi var där och handlade igår ..


Jag kör dubbla lager

Publicerat: 2010-08-19 | 13:06:30 i Allmänt

Nu verkar det som om sommaren är slut men jag har hört att man får använda solbrillor på hösten också.. Speciellt om det är Kjells brillor!





Perfekta presenten annars;)


Mardrömmar

Publicerat: 2010-08-19 | 11:57:54 i Allmänt

Jag drömmer bara dåliga drömmar varje natt nu. Vilket sen gör att jag vaknar med ont i kroppen (ungefär som efter ett sjukt jobbigt träningspass), förvirrad och fortfarande skärrad och rädd.
Drömmer jag inte att jag blir inlåst och dåligt behandlad av en familj i USA så kan det vara som drömmen jag vaknade av nyss...


Jag, mamma, Alex, Camilla och Lovis(!) var på något som jag tror var någon version av Rudolf uppe i Ramundberget (Niklas jobbade där i alla fall)... Vilket fall som helst gick brandalarmet och alla var tvungna att springa så fort man bara kunde så långt bort som möjligt. Det snöade och jag hade tappat mina skor, Lovis hade blivit en liten valp igen och var jättejätterädd. Det var flera bränder och flera explosioner vi var tvungna att fly från, det var helt galet. Helt plötsligt vaknade jag med ett hjärta slog i 110 och med drömmen som jag fortfarandde trodde var sann. INTE OKEJ!





Efter
att jag vaknat av drömmen gick jag upp och gräddade pankakor till frukost, till mig och Niklas. Är jag inte snäll så säg.....

Nu är det lite samtal som ska ringas. Vi ska ringa till Ramundberget, jag ska ringa till posten här i Mariefred och fråga om jobb... Berättar sen hur det gick :)



Det där kanske kan bli jag.....


BloggSemester

Publicerat: 2010-08-16 | 22:33:47 i Allmänt
Det har som blivit lite bloggsemester nu en vecka, all inclusive.... Jag har hunnit vara hemma och kollat lägenhet och jobb som jag skrev sist. ödet verkar inte vilja att vi bosätter oss i Gävle till vintern så jag åkte tillbaka till Mariefred med lite att fundera .

På onsdagen åkte jag och Niklas ner mot Halmstad där 25årskalas, Ullareds-shopping och lite allmänt Halmstads-häng väntade.. Redan på onsdagkväll hade Ante och Kicki övertygat om oss att en till säsong i Ramundberget med dem vore najs..

Igår var det sen tänkt att vi skulle komma iväg skapligt då det är en bit att åka men efter sovmorgon och en tur mot Båstad till Torekov kom vi inte iväg förrän efter klockan tre och det var efter tre som den längsta resan började. Jag tror vi var tvungna att stanna och köpa något att äta tre gånger och sen ska vi absolut inte glömma den över en mil långa bilkö vi blev stillastående i.. Men tänk vad skönt det var att slänga sig i soffan i lägenheten i Mariefred sen!


Just nu kan jag lova att det är ett enda virrvarr i skallen på mig... Vart ska jag bo, vart ska jag jobba, utbildning eller inte och så vidare.....? Vad som känns enklast och mest logiskt just nu, det är att vi åker upp till Ramis och gör en vintersäsong till, boendet och jobb klart fram till maj nästa år och sen satsa på kanske Gävle eller nagelutbildningen.....

Tisdag i Örbyhus

Publicerat: 2010-08-10 | 11:03:07 i Allmänt
Sovmorgon, cyklade till Ica (trots att jag har bil får jag inte bli för lat här höhö) och nu ligger jag och kollar på Jims värld, har hela säsong åtta hemma nu, jag älskart!

 

 

Ska väl packa ihop mina grejer snart och åka tillbaka till Mariefred men får se när jag får ork till det, väntar i alla fall på att mamma ska komma upp på lunch..

 

 

 

"Råka" köpa ett par skor igår också, men kostade bara 49kr på Lindex så det är väl okej.?

Lite nervös

Publicerat: 2010-08-09 | 12:09:40 i Allmänt
Ja jag är lite nervös, vill att ägarbytet på bilen och försäkring bara ska vara gjort, arbetsintervjun klar och att lägenhets kollandet också var gjort! Svårt att få i sig någon frukost idag... Hoppas att jag får med mig Camilla så känns det nog bättre :)

Senaste fyndet

Publicerat: 2010-08-07 | 20:54:48 i Allmänt

Kolla in mitt senaste fynd ;)




Min första bil!

Söt va? ;)




Idag har jag gjort något stort! Jag har köpt min första egna bil. Lite och smidig.

Jag undrar vad jag ska döpa den till?







Första lilla incidenten med bilen inträffade för ungefär 20 minuter sedan. Skulle åka till konsum och handla juice. I en kvart blir jag kvar i bilen för jag får inte ut nyckeln ur nyckelhålet. Bara lite pinsamt att sitta och se upptagen ut mitt på den då fulla parkeringen (typiskt att alla skulle hänga på parkeingen när jag sitter där och kämpar)! Ringde min kära mor efter att jag trodde att jag skulle få en panikattack, och det var just då som jag hitta den lilla rackarns knappen som satt gömd där bakom nyckeln. Helt plötsligt var det hur simpelt som helst. Tryck på knappen och nyckeln nästan bara ramlar ur av sig själv.... Det här tänker jag INTE berätta för Niklas.


Ahhh

Publicerat: 2010-08-07 | 18:45:21 i Allmänt

Det är verkligen jobbigt att jobba! Endast nio timmar idag, men fick hjälpa till inne och det är bland det värsta jag vet, jag hatar det !


Våran konditor lånade kylen nere i glasskiosken idag, han hade gjort en bröllopstårta som skulle till Strängnäs. Jag var tvungnen att smygfotografera den ! Kolla bara vilken tårta!! Jummie







Bara början

Publicerat: 2010-08-06 | 19:15:44 i Allmänt
Idag blev det 10 timmars jobb, nu väntar en lördag och söndag som ser ut likadant om inte värre. Det känns i mina fötter att jag inte suttit ner på hela dagen.. Därför tänker jag lägga mig i soffan och slöa ett tag för det är jag värd !

Och är det inte passande att det stod en skål med choklad på bordet och att dom visar ensam hemma 2 på tv?





Spökar det?

Publicerat: 2010-08-05 | 22:20:11 i Allmänt

Nu är jag helt övertygad. Det spökar här. Hela sommaren har jag haft känslan att det spökar här. Det låter, ramlar grejer och försvinner grejer!

I säkert en månads tid har nu Niklas keps varit borta (som han innan har haft varje dag). Över natten var den bara försvunnen. Häromdagen kom Niklas hem från jobbet och la sin nya arbetsskjorta på soffkanten. Nu? Den är helt spårlöst borta. Vi (jag) har letat som en idiot efter både kepsen och skjortan. Jag har rivit ut allt i alla våra garderober och vikt om och gått igenom allt, tvättat och kollat allt i tvättkorgen, städat och letat under soffan under sängen och i alla möljiga hörn.


Hur kan saker bara försvinna? Håller jag på att bli galen?











e.l.f & shoppaholly

Publicerat: 2010-08-05 | 21:17:10 i Allmänt
Jag är med i en tävling hos nicolesjostrom.blogg.se (en blogg jag börjat läsa) där jag kan vinna 5 produkter från eyeslipsface.se. Även om ni inte vill vara med i tävlingen så borde ni verkligen gå in på sidan och kolla. Dom har ett stort utbud på smink med helt sjukt låga priser för det kan ju inte bara vara jag som tycker att smink i "vanliga affären" är dyrt..?

Klicka på bilderna för att komma till antingen webbshoppen eller bloggen som har tävlingen:))







Arbetsintervju

Publicerat: 2010-08-05 | 12:16:21 i Allmänt
Jag ska på arbetsintervju på måndag. Det ni! Måndag klockan två ska jag vara på ett företag som heter InfoOne. Där kan jag bli en av deras nya "marknadskommunikatör", ingen telefonfärsäljare utan en som gör undersökningar (till företag vad jag fattar också). Wish me luck!

Rastlös

Publicerat: 2010-08-04 | 23:12:44 i Allmänt
Jag blev så rastlös på eftermiddagen att jag gick till värdshuset och hälsade på Niklas .. Drack något alkoholfritt påhitt av Niklas och även ett glas rosé. Var så skönt att sitta där, till och med solen var där idag. Solen som jag inte sett på två veckor känns det som ..






Arbetsförmedlingen

Publicerat: 2010-08-04 | 14:23:10 i Allmänt
Har blandat en stor kanna med mammas rabarbersaft. Den ska jag sitta och hälla i mig medans jag sitter på den hemsida jag gärna vill slippa, arbetsförmedlingen.se... Har även på mig mina fynd från häromdagen. Jag gillart. Det syns säkert inte på bilden men igårkväll fixade jag lite fransk manikyr också som jag faktiskt blev nöjd med för en gång skull:))





Värt

Publicerat: 2010-08-04 | 13:13:22 i Allmänt
Springturen igår var sjukt jobbigt (den övergick mer i en powerwalk också faktiskt), jag har varken sprungit eller gått på hela sommaren så kondisen är verkligen i botten. Idag känner jag lite träningsvärk så en powerwalk är vad som väntar när Niklas gått till jobbet .

Pepp

Publicerat: 2010-08-03 | 14:59:02 i Allmänt
Jag blev oerhört peppad på att städa träna och bara göra allt det som man vanligtvis undviker men som man "borde" göra... Önskar att jag hade en ugn, hittade ett recept på ett bröd jag skulle vilja baka !

Fynda..

Publicerat: 2010-08-02 | 23:31:20 i Allmänt
.. Min dolda talang?



Idag åkte jag och Niklas till Eskilstuna i regnet. Vi tog en tripp till TunaPark. Massa kläder, massa rea= Massa fynd för mig!

















L
ite svårt att se pga väldigt taskiga mobilbilder, men jag är helnöjd! Allt det här plus en BH och 3 par trosor... Ni kan aldrig gissa vad det gick på ?!



Joo ca 350 kr.... För allt!





Vi tog också en matpaus såklart, ris med kycklingspett i jordnötsås och sen en fika hemma hos Niklas mamma som bor i Eskilstuna..


Kvällen avslutade vi med godis och den nya animerade filmen "Planet 51" :))

Det bara regnar..

Publicerat: 2010-08-02 | 10:48:51 i Allmänt
Det här är väl straffet att jag önskade regn i fredags. Uppehåll hela helgen när jag jobbade och nu idag på min lediga dag, spöregn!



Blev ingen morgon powerewalk som jag planerade igårkväll inte...

Sex and the city 2 !

Publicerat: 2010-08-01 | 23:47:50 i Allmänt

Sex and the city har i alla år verkat som en dötråkig serie. Följde med Camilla och Heidi på första filmen mest för att det var någon av dom som ville se den och jag blev chockad över hur man liksom blev helt inne och fast i all drama!

Jag såg nyss andra filmen nu. Jag säger bara att döm inte ut den i första hand för att den verkar tjejig och bara handla om kläder och kärlek... Även det kan göra så man blir helt förtrollad ..



Varning för att den gör en extremt shoppingsugen bara :))




Funny Story...

Publicerat: 2010-08-01 | 20:26:17 i Allmänt

Vad man missar när man är ledig..


Iförrgår fick vi leverans till jobbet, som vanligt kommer det en lastbil in på dom små gatorna här i Mariefred. Precis som vanligt. Det som inte gick som vanligt var när lastbilen skulle svänga in på våran gata, lastbilschauffören tog med sig hela balkongen och Waterlillys markis! Hela gatan var nu fylld med blomjord och föredetta fina blommor från balkongen och ja, en balkong och en markis !






Så kan det gå...


RSS 2.0