Jobbsökande..

Publicerat: 2011-03-28 | 17:42:43 i Allmänt
.. är inte alltid lätt..

 

Något jobb hittade jag inte idag. Men jag blev av med nio Cvn så hoppas att dom leder till nåt..

 

Nu ska vi kolla på tv. Paltkoma som vi har måste vi ju ta det lite lugnt nu..

 

Vi var ut en sväng till Tylösand också. Inte mycket folk såhär års :P


Hej från Halmstad

Publicerat: 2011-03-28 | 10:03:13 i Allmänt
Efter en otroligt lång bilresa (jag tror inte jag skulle åka till fjällen om jag bodde såhär långt söderut..) kom vi äntligen fram till Halmstad. Det tog typ 10-11 timmar, med lunch och kisspauser. Det var väldigt skönt när vi kom fram, tog ett bad sen somnade i en skön säng.

 

Nu ska vi ner på stan, jag ska lämna in mitt cv på lite olika affärer och kolla läget. Hoppas att jag får napp någonstans..

 

Just nu sitter jag och gosar med Roger. Karinas hund :)


Lördag

Publicerat: 2011-03-26 | 18:56:16 i Allmänt
Och om ni är intresserade av vädret så snöar det fortfarande! Undra hur många dagar i sträck det ska hålla i sig..?

 

Vet inte om det var någon som läst om det i tidningen men igår var det en kille i Funäs som blev biten och riven av en björn. Han hade åkt bara ca 200m utanför pisten, rakt över ett björnidé. Väldigt läskigt men tycker synd om björnen också som dom direkt efter började jaga och tänkte skjuta..

 

(http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12787209.ab)

 

Aja nu får det vara nog med björn. Jag ska se vad vi ska har att äta till middag och fortsätta packa inför Halmstad imorgon..


Snöstorm

Publicerat: 2011-03-24 | 19:51:14 i Allmänt
Det blåser och blåser och snöar och blåser. Liften skulle specialöppna timme tidigare idag. Klockan stod på ringning klockan sju. Men det blåste för mycket så dagen tillbringades på Rudolf i fyra fem timmar tror jag. Sen öppnade liften (trots kraftig vind) och vi tog några åk i den knähöga pudersnön. Kämpigt värre. Roligt värre.

 

Nu sitter jag hemma, funderar vad jag ska göra av den här kvällen . Jag väljer mellan tre alternativ än sålänge..

 

1. Gå på nattafterski

2. Ta tag i mitt cv-skrivande (på söndag åker vi till Halmstad och söker jobb, ett cv kan vara bra att ha då...)

3. Gå och träna

 

Hade detta varit en effektiv torsdag full med energi hade jag gjort alla tre alternativ. Idag känner jag mig trött och tillåter mig själv att vara lat. Alltså ikväll kommer jag mest troligt sitta och knåpa på ett personligt brev och meritförteckning.. Hjälp mottages gärna :)

 

Vi skule grilla hamburgare till lunch. Det slutade med att vi gick in på Rudolf igen och köpte våran lunch där hah


Det snöar

Publicerat: 2011-03-23 | 14:28:04 i Allmänt
Igår var det storm, sen kom snön. Idag toksnöar det och blåser satan uppe på toppen. Man kan inte säga att vi har några pistade backar. Här är det pudersnö upp till knäna..

 

Det är sjukt kul, men sjukt jobbigt. Mina lårmuskler har slutat att fungera och därför förtjänar jag daimtårta. Eller hur?

 

Hyrde dom kära Kenja Völkl idag igen. Jag är fortfarande kär i dom skidorna...

 

Det här fick bli ett kort inlägg utan bilder. Nu måste jag lägga mig och vila ett tag!

 

Ps. Jag älskar snö och Ramundberget just nu!


Tillbaka till Ramis

Publicerat: 2011-03-22 | 14:18:09 i Allmänt
Nu är jag i Ramis igen, eller jag har varit det sen söndag kväll. Resan gick bra, var kissnödig när mamma släppte av mig vid station. Nästan 6 timmar senare såg jag att det fanns en toalett på bussen..

 

Både igår och idag har jag varit superhurtig och åkt skidor innan jobbet. Igår hyrde jag ett par skidor som jag älskade från första stund. Kenja Völkl.

 

Jobbigt att dom ska vara så dyra....

 

Imorgon är jag ledig och då ska jag åka snowboard OM det inte blåser och är isigt i backarna. Men jag hoppas att det blir en kanondag :)

 

Just nu är jag bara hemma en stund mellan jobben. Ska ner och jobba i spa-reception om en havtimme..


Sista dagen på "semestern"

Publicerat: 2011-03-20 | 11:09:19 i Allmänt
Det är söndag och det känns helt underbart. Bästa söndagen på hela vintern. Jag är ledig. Slipper bytesdagen uppe i Ramis, slipper stress och en garanterat lång dag. Så jag är nöjd :)

Igår var det och bytesdag uppe i Ramundberget och igår var jag också ledig. Jag och mamma åkte till Uppsala och kollade massa affärer. Så underbart skönt med lite civilisation.

 

 

Jag var galet sugen på att köpa en hel bunt med inredningsprylar till mitt framtida hem men jag hejdade mig i sista stund när jag tänkte köpa en stor matta. Det kan vara bra att veta vart och hur man ska bo innan man köper en matta till vardagsrummet haha så det blev ingen matta. Däremot blev det massa ljus, sängkläder och små korgar..

 

Min plan för dagen var också att hitta en snowboard och dojjor till det, hittade i alla fall snowboardboots så nu har jag mina alldeles egna fina! På rea var dom också, plus att det stadium-medlemar fick 10% rabatt och  att jag hade en bonuscheck där. 716kr sved inte så mycket ändå :)

 


Suprise!

Publicerat: 2011-03-18 | 14:37:17 i Allmänt
Jag ljög i förra inlägget. Allt för att föra mamma bakom ljuset. Jag åkte hem till Örbyhus i onsdags :)

 

Skönt med lite semester från Ramundberget och roligt att trffa alla här hemma igen.

 

Idag fyller Alex år så jag har bakat en tårta. En hög tårta med massa våningar och choklad-frosting utanpå. Jag längtar till vi ska äta upp den ;)

 

Ska dekoreras med bär och lite sånt innan den är klar men man ser ju lite..

 

Just det, jag har hunnit med mycket här, igår färgade jag håret lite ljusare och satte i löshår på både mig och mamma:) Nu ska jag bara klippas lite innan det är okej.


Onsdag

Publicerat: 2011-03-16 | 10:51:05 i Allmänt
Ännu en onsdag. Ännu mera jobb. Ska se om jag hinner ut i solen innan jag ska bort till jobbet. Vi har kanonväder här, idag igen!

 

Tyvärr är jag fortfarande vinterblek i ansiktet så känner att jag måste gå ut nu, kanske äta frukost i solen? :)


Off the Map

Publicerat: 2011-03-15 | 11:33:24 i Allmänt
Jag ligger fortfarande förkyld. Jobbar bara spa idag, orkar inte städa. Nu har min röst kommit tillbaka i alla fall som inte fanns där när jag vaknade imorse.

 

Igårkväll hängde vi på fjällgården, satt i sofforna inne i sällskapsrummet, snackade skit, drack te och käkade nötter. Jättemysigt. Så nu är det bestämt att det måste hända fler gånger..

 

Jag har börjat följa en ny serie, Off the Map heter den och handlar om ett gäng läkare ute i djungeln i Sydamerika. Om ni vill börja se den utan att ladda ner avsnitten så har den premiär på kanal 5 på onsdag :) Ett litet tips bara hehe..

 

 

 


Jag är förkyld

Publicerat: 2011-03-13 | 10:19:08 i Allmänt
Jag blir aldrig av med min förkylning. Nu har den bestämd sig för att bli värre. Jag har ont i halsen, ont i huvudet och täppt i näsan, hela huvudet känns tjockt och tungt. Igår kväll mådde jag så illa och allt bara snurrade (hade jag inte vetat bättre hade jag trott att jag var jättefull). MEN det struntar vi i idag. Idag ska jag först jobba på städ och sen jobba i spa-reception.

 

Om vi ska strunta i tråkigheterna så är det vår här nu. Solen värmer, det är alltid ljust när man går till jobbetoch inatt hade jag en jättekonstig dröm där jag kunde flyga.

 

 

Igår satt vi ute på Solbrännets balkong och åt lunch. DET är vår!


Födelsedagsmiddag

Publicerat: 2011-03-11 | 18:27:53 i Allmänt
I onsdags fyllde Kalle 24 så vi åt middag på Fjällgården, 7 rätter, underbar mat (och dryck).

 


Underbara fredag

Publicerat: 2011-03-11 | 18:19:09 i Allmänt
Här hänger jag inte mycket längre. Skulle kunna blogga om massor vi gjort senaste dagarna så jag kan inte skylla på det. Så jag skyller på att jag helt enkelt haft för mycket för mig ;)

 

Finväder idag. Vi åkte inte i backen (dåliga människor som vi är), utan vi åkte till Funäs och handlade mat, lagade mat och sen har jag varit på afterski.

 

Nu ska jag börja fixa middagen, inte så mycket att fixa då den redan är klar i princip. Revbensspjäll och broccoligratäng. Till efterrätt blir det glass, hemmagjord vaniljglass!

 

 


En dag på fjället

Publicerat: 2011-03-08 | 09:41:36 i Allmänt
Det blev en tur på längskidor igår och vi tog oss faktiskt till Ösjöstugan och tillbaka. Det var Niklas första gång på skidor så jag hade roligt i alla fall.

 

Vi åkte till Ösjöstugan och tog en våffla, sen tillbaka till Tusen där jag åt en fiskklening och Niklas tog en råbiff..

 

Efter det var vi tvungna att ta oss ner för berget. Vi åkte typ "ekorrpasset" och "ladugårdssvängen" för att möta så lite folk som möjligt (man vill inte möta massa folk när man på längdskidor försöker ta sig ner i en slalombacke haha)

 

Idag är jag lite mör i kroppen. Jag har trots allt inte åkt längskidor på flera år.. Så nu ska jag ligga kvar i sängen så länge som möjligt innan jag börjar jobba :)

 

 


måndag

Publicerat: 2011-03-07 | 11:19:11 i Allmänt
Igårkväll bakade jag en paj efter jobbet. Jag fick höra av Niklas att det var den godaste pajen han någonsin ätit. Sånt är alltid kul och jag antar att jag kommer baka den igen :)

 

Den nya underbara smak-kombon var hallon och bananpaj med vaniljsås till. Den får ni testa att göra!

 

Den goda pajen

 

Sen har jag gått och kännt att jag verkligen skulle behöva en köksvåg. Så när jag får min bok jag skickade efter så låg det massa reklam i också, man kunde prenumerera på tidningen Allt om mat och så fick man just en digital köksvåg (!), 4 bordstabletter och en kniv frå Fiskars. Det var ju helt perfekt! Så ska skicka in lappen idag så jag får vågen någongång, vem vet, tidningen kanske är bra också :)

 

 

 

Idag blev både jag och Niklas lediga så vi tänkte faktiskt se om man kunde hyra längdskidor idag och försöka ta oss till Ösjöstugan.


Inge fredagsmys här inte

Publicerat: 2011-03-04 | 22:08:58 i Allmänt
Jag är dödstrött. Låg vaken hela natten kändes det som. Klev upp och jobbade klockan sju. Gick hem och tog en dusch och sen vidare till afterskin.

 

Klockan är nu över tio och vi håller på att laga fisk som aldrig vill bli klar. Jag längtar till jag får sova. Jag längtar inte till jobbet imorgon.

 

Tack och god natt! :)


Sylt

Publicerat: 2011-03-02 | 16:41:52 i Allmänt
Det har varit en bra onsdag idag. Först var jag barnvakt till världens sötaste 6månaders tjej i två timmar. Sen satt jag på Rudolfs balkong och drack varm choklad i solen.

 

Vid två blev det molnigt och jag kände att jag var tvungen att hitta på något för att inte gå och somna. Så jag testade funktionen "sylt" på min bakmaskin. Hallonsylten blev precis klar. Den ska svalna nu sen får vi se om den blev bra. Får kanske grädda lite pankakor till middag så vi har något att äta till sylten..

 


Adlibris

Publicerat: 2011-03-01 | 21:49:48 i Allmänt
Jag har precis köpt en bok på internet. Aldrig hänt förr. Kände att jag var tvungen att köpa den sista Harry Potter boken. Klickade precis hem den från adlibris.se för 99:- (fri frakt). Så nu väntar jag bara tills den kommer hit :)

 

När jag skulle betala boken insåg jag att mitt bankkort går ut nu i mars 2011. Får jag automatiskt ett nytt bankkort eller måste jag beställa ett själv? Vore jobbigt om jag missar att jag måste beställa ett och mitt gamla slutar fungera nu i dagarna ..

 


RSS 2.0