Måndagslyx

Publicerat: 2011-01-31 | 11:23:37 i Allmänt
Nygräddade pankakor till frukost

 

Niklas gick precis ut till backen. Jag ska ligga här och ta det lugnt ett tag till (och smälta pankakorna) innan jag ska städa undan lite här hemma. Sen hoppas jag att jag orkar gå till gymmet.


Söndag

Publicerat: 2011-01-30 | 17:00:14 i Allmänt
Idag är allas vilodag. Förutom för oss här i Ramundberget. Bytesdag vilket innebär MASSOR av jobb!

 

Kom hem från jobbet för en timme sen och jag försöker nu göra allt för att inte gå och lägga mig och sova i flera timmar.. Men snart orkar jag inte hålla ögonen öppna.

 

Väntar också på att få höra om Åre-resan.Vet inte hur det är med bil så lite oklart om vi kommer iväg..

 

Bild från förra veckan på en av dom fina dagarna :)


Åre

Publicerat: 2011-01-29 | 14:56:41 i Allmänt
Då blev jag övertalad (jag var inte så svår-övertalad) till att åka med till Åre nästa vecka. Det kan bli ett kul äventyr!

 

Jag har aldrig varit i Åre. Jag ska berätta hur det var sen ;)


Lördag

Publicerat: 2011-01-29 | 11:55:45 i Allmänt
Igår hade vi sagt att vi skulle ha lite fest. Men efter middag hos mamma & co blev både jag och Niklas jättetrötta. Vi gick hem och kollade på film och somnade tidigt (jag bar en lasagne på huvudet från deras lägenhet till våran, dom trodde inte att jag skulle våga. Men man kan inte säga "du vågar aldrig" till mig.)

 

Nu är klockan redan tolv. Vad hände med dagen? Vad hände med att jag skulle gå och träna halv tio? Vem vet jag kanske var och tränade i sömnen höhö

 

Nu ska vi i alla fall gå och äta lunch på Brännet.

 


Ur skoluppsater

Publicerat: 2011-01-28 | 12:52:24 i Allmänt
Jag har hittat dom roligaste sidorna i Niklas dassbok. Flera sidor fyllda av citat från olika uppsatser. Det är bland det roligaste jag läst. Tråkigt nog verkar det bara vara jag som finner dom roliga..

 

 

Tar bara ett exempel.. "Är ungdomen bättre eller sämre nu än förr? På den frågan skulle jag svara ett bestämt ja." Haha va?


Oväntat

Publicerat: 2011-01-27 | 18:54:21 i Allmänt
NU blev jag på bättre humör igen. Först var kundtjänst lite omedgörlig och ville inte skicka ut någonting till någon annan adress än den jag är folkbokförd på (om jag inte skriver ett handskrivet brev till dom i borlänge och bytte adress..) men sen hjälpte han mig, den där Oscar K och det visade sig att min Iphone är klar, utbytt och med nytt IEMI-nummer. Jag kan inte få det till något annat än att jag kommer få hem en NY iphone hem till mig :)

 

Känn min lycka!

 


Kundtjänst

Publicerat: 2011-01-27 | 18:42:31 i Allmänt
Tar tag i problemet med avsaknaden av mobiltelefon, sitter och chattar(!) med kundtjänst nu om dom kan skicka ett nytt simkort till mig.. Men det ska inte vara lätt, alltid lite krångel vad det än gäller.

 

Och sen står jag verkligen och velar om jag ska köpa hem grejer så jag kan fixa naglar... Hjälp mig.

 


Så sugen

Publicerat: 2011-01-26 | 19:39:58 i Allmänt
Jag vill verkligen börja göra mina egna naglar. Var helt inne på det i somras, men så glömde jag bort det. Nu bara kliar det i fingrarna. Vill klicka hem massor. Vet inte om det är bra eller dåligt att jag fick lön igår haha..

 

Ikväll är det inte bestämt vad det blir än om vi åker ner till Funäs eller om vi blir kvar hemma och kollar på film eller nåt..

 


26 januari

Publicerat: 2011-01-26 | 15:21:21 i Allmänt
Idag skulle jag jobbat sju till fyra. Klockan åtta satt vi i fikarummet och funderade vad sjutton vi skulle göra ända till klockan fyra. Det blev jobb till klockan tio sen blev jag ledig. Kommer inte bli någon höjdarlön den här månaden inte..

 

Och halva hushållet hos mamma & co har blivit magsjuka. Inte ok! Var bara Alex som gav sig ut på snowboarden idag. Här försöker jag lära mig att åka snowboard så kommer Alex den jäkeln igår och ska prova också. SJälvklart åker han tio gånger så bra som mig....!

 

Jag och Alex i backen igår


God natt

Publicerat: 2011-01-24 | 22:15:05 i Allmänt
Ja det går bara utför här på bloggen, inte ett inlägg på tre dagar..

 

Men här har vi det bra. Mamma, Alex, Anna, Matilda och Hanna kom igår eftermiddag. Jag bjöd på lunch när dom kom hit innan dom gick och installerade sig i lägenheten..

 

Idag har jag jobbat. Varit pigg och glad HELA dagen. Trodde aldrig jag skulle orka upp i morse men tji fick jag :P

 

Ikväll bjöds det på middag och poker i Bergfinken E (där mamma & co bor), så nu kommer vi somna sött här snart. Imorgon blir det backan, frågan är om det blir snowboard eller skidor för min del :)

 

 


Dinner for schmucks

Publicerat: 2011-01-22 | 18:41:51 i Allmänt
Igår hörde jag att Dinner for schmucks skulle vara en helt galet rolig film. Så jag kollade på den igår kväll. Jag vet inte om jag är konstig, om jag var extra blödig igår eller vad det var men (visst den var jättekul också) men vissa delar av filmen var det så sorgligt/synd om killen att jag var väldigt nära gråten.

 

Jag rekommenderar er att se den i alla fall. Genren är inte fastställd än bara ;)

 

 

 

Kvällens planer är inte heller riktigt fastställda. Antingen fest eller hemmakväll..? Imorgon är jag ledig (ledig en söndag det är helt galet) då ska vi ut i backen och sen har jag lovat mamma och co lunch när dom kommer upp så ska in och slänga ihop något smarrigt..


Torsdag

Publicerat: 2011-01-20 | 20:58:52 i Allmänt
Idag har jag fortsatt att utmana ödet, planen är att jag ska lära mig åka snowboard. Det går faktiskt bättre och bättre för varje gång (om jag får säga så själv).

 

 

För ett tag sen kom jag hem från Solbrännet, vi var och åt buffé, så jaaa jag är så sjukt jäkla mätt att jag inte vet hur jag ska orka ta mig till Rudolf ens. Matkoma som heter duga, men sen var det ju väldigt god buffé också :)

 

NU är det slut på veckans ledigheter också. Dags för jobb imorgon igen. Att gå upp klockan sju har jag självklart saknat jättemycket...


Men vad är det här?

Publicerat: 2011-01-20 | 20:18:19 i Allmänt
Nu blev jag helt snurrig.. Kollade Isabelles.nu blogg och en länk till aftonbladet. Tydligen har dom kommit på att stjärntäckena har ändrats mot vad dom var för 3000 år sedan när läran grundlades.

 

 

Jag som är född 28 maj och alltid trott jag har varit en Tvilling, är nu istället Oxen?

 

Och ormbärare? Vad är det för påhitt..?

 

Källa; http://www.aftonbladet.se/wendela/article8406104.ab


Onsdag

Publicerat: 2011-01-19 | 15:16:02 i Allmänt
Idag skulle vi ut och åka. Men tio meter utanför dörren så ångrade vi oss eftersom det blåste så mycket. Gick till Rudolf och käkade lunch.

 

Klockan ett blev det åkning för mig i alla fall, vi hade fortsättningskursen för snowboard. Hyrde för imorgon med så nu jäklar ska jag öva ;)

 

 

 

Här är huset ni ska bo i mamma (& co) när ni kommer på söndag.


Ny favorit

Publicerat: 2011-01-18 | 22:33:28 i Bilder
Vaniiljglass med varm lingonsylt och kiwi.

 

 


Utanför vårat fönster

Publicerat: 2011-01-18 | 12:46:13 i Allmänt

Så..

Publicerat: 2011-01-18 | 11:03:45 i Allmänt
Nu har jag packat ner min kära Iphone för att skicka iväg den på lagning. Vid jul slutade ju hörlursuttaget bara att fungera. På grund av alla helgdagar (och trasslet med att få skicka in den, när man måste beställa ett brev som kom hem till mamma och bla bla bla) så skickar jag in den nu istället.

 

Upp till två veckor kunde det ta innan jag får tillbaka den. Jag funderar på att köpa ett kontantkort jag kan ha så länge i en annan telefon, kan ju vara bra att kunna bli nådd.. Men får se hur jag gör med det, så länge får ni ringa till Niklas och hoppas att jag är i närheten ;)

 


Russian Rhythmic Gymnastics

Publicerat: 2011-01-17 | 18:09:28 i Allmänt
Hittade det här klippet på en blogg imorse. Det är helt sjukt hur viga och smala dom är. Känns mer som att dom blir tvingade till det där än att dom tycker det är kul.. Eller..?

 

 

 


...

Publicerat: 2011-01-17 | 12:35:06 i Allmänt

Måndag

Publicerat: 2011-01-17 | 09:00:00 i Allmänt
Härligt lugn dag på jobbet. Samtidigt som man vill jobba, få ihop timmar och blir rastlös när man inte har något attt göra är det skönt när det är lugnt och man inte är stressad. Man hinner till exempel stå och beundra vackra Ramundberget.

 


Ny Karriär

Publicerat: 2011-01-15 | 22:12:26 i Allmänt
Jag trodde att det var slutjobbat för dagen när jag kom hem idag klockan ett, men en och en halv timme senare är jag på väg till Rudolf. Jag ska jobba i baren på afterskin! Jag var faktiskt nervös innan. Jag visste inte hur mycket folk det skulle bli, om dom skulle vilja ha massa svåra drinkar och hur deras krångliga kassa fungerar. Har aldrig ens provtryckt på den kassa-apparaten.

 

Men jag fick lära mig att tappa upp en öl och hur man slår in på kassan, sen gick resten som en dans. Eller jag jag tyckte det gick bra i alla fall. Skitkul om inte annat :)

 

NU ska jag krypa till sängs. Upp och jobba imorgon bitti igen. Lediga dagar är för töntar har jag hört..


Vi har det så fint här i Ramundberget

Publicerat: 2011-01-15 | 13:48:23 i Allmänt

Fredagsmys

Publicerat: 2011-01-15 | 13:30:44 i Allmänt
Igår var blev det som sagt tre-rätters på Brännet och stand up på det. Jättekul, jättemysigt men jättelite-jobbigt att kliva upp imorse halv sju ..

 

Idag kommer Niklas bror & co upp till Ramundberget. Ska bli kul att träffa dom igen eftersom det känns som om vi bara stack från Mariefred i somras utan att säga hejdå ens.

 

Martin

 


Fuldans.se

Publicerat: 2011-01-14 | 19:00:00 i Allmänt


Jag dansar fuldans.. ------> http://fuldans.se/?v=mxsbjiodcp . Klicka på länken och kolla när jag dansar eller gör dig själv när du dansar.. Höhö

 


Eyes Lips Face

Publicerat: 2011-01-14 | 16:45:00 i Allmänt
Beställde lite smink från ELF cosmetics. Spännande att se om det är bra grejer. Allting jag köpte kostade 18 kronor styck. Jag köpte lösögonfransar, concealer, solpuder, ögonfransböjare, läppstift och massa mer..

 

Får se hur lång tid det tar att få det när dom skickar det från England.

 


Bird is the word

Publicerat: 2011-01-14 | 13:29:57 i Allmänt
Jag matar småfåglarna utanför vårat fönster.

 

 


Friday's on my mind..

Publicerat: 2011-01-14 | 12:02:32 i Allmänt
Det blev lite sent igår. Jag är för lat idag för att ta mig ut i backen. Jag ska försöka ta reda på tvätten, disken och allt annat som ligger och skräpar här hemma. Det ser för täskigt ut...

 

Ikväll ska vi äta på Brännet och sen stand up med Lasse Nilsen. Kan bli kul, vi är ett gäng på kanske 20 personer som bokat bord :)

 

Sist vi var på Solbrännet och åt Härjedalsbuffé.


Dansa med vapen

Publicerat: 2011-01-13 | 21:03:57 i Allmänt
Jag blev ledig imorgon. Därför ska jag gå bort till Roliga Rudolf för lite nattafterski. Jepp. Planerar att åka skidor (eller snowboard) imorgon.

 

Städa får jag göra på ehh.. nästa vecka...

 


Skulle vilja ha...

Publicerat: 2011-01-13 | 16:00:00 i Allmänt
Jag funderar lite på om jag ska slå till på en sån där ipod/iphone-dock. Hittade en intressant på tro det eller ej Biltema. Hmm nu ska vi se, var har vi närmsta Biltema.. 3 ..4.. timmar bort? Nackdelen med att bo vid vägens ände..

 

 

599:- på Biltema


Härliga Härjedalen

Publicerat: 2011-01-13 | 14:34:04 i Allmänt
Här blir det inte mycket skrivet. Men jag skyller på jobb, snowboardåkning, middag och häng på Brännet. Jag skyller ifrån mig på precis allt förutom mig själv, för det kan inte vara mitt fel...

 

Men dom senaste dagarna har jag haft en grym dag i backen med skidor på i tisdags, gått på en snowboardlektion igår, tränat och åkt lite bräda idag. Imorgon är det dags för jobb klockan 07.00 igen. Ska man orka med en nattafterski ikväll med kanske?

 

Som ni kanske förstår så har vi det väldigt bra här uppe.. Skulle inte vilja vara någon annanstans nu..

 

Såhär muppig ser jag ut när jag åker i backen. Jag äälskar mina lila byxor :P

 


Milkshake

Publicerat: 2011-01-10 | 20:33:04 i Allmänt

 

Mjölk+ vaniljglass+ jordgubbssylt+ mörkchoklad


Jag äälskar Idominsalva..

Publicerat: 2011-01-10 | 14:41:46 i Allmänt
Nu ska jag iväg på nåt litet personalmöte och sen hamnar jag nog på afterski, mest troligt..

 

Här är jag idag. Med supertorra läppar så jag laddar med 3 liter idominsalva innan jag ska ut i snöovädret (jag självklart tar jag bort det innan jag vistas bland folk....)

 


Självklart..

Publicerat: 2011-01-10 | 12:16:02 i Allmänt
Igår var Niklas i Östersund (medan jag jobba och slet höhö). Men ganska bra deal ändå för han hade köpt en skjorta till mig. Nöjd tjej.

 

Idag är jag ledig och det snöar. Det har snöat galet mycket hela natten. Så när ni kommer mamma kommer vi ha det gött i backarna kan jag tänka mig. Tajmat och klart, in i minsta detalj..

 


Job 2 do

Publicerat: 2011-01-08 | 20:23:21 i Allmänt
Ännu en sån här långpanna som dom kallar det.. 11 timmar på jobbet och jag börjar klockan sju imorgonbitti igen. Ändå så överväger jag starkt att gå bort till Brännet för lite "nattklubb".. Men det har funkat förr så varför ska det inte funka ikväll. Jag måste träffa folk. Klarar inte att sitta hemma en kväll till, hur trött jag än må vara ;)

 


Systemvetenskapliga programmet, 180hp?

Publicerat: 2011-01-07 | 21:11:22 i Allmänt
Jag har haft lite små-ångest över vad "jag ska bli när jag blir stor". Men hittade en utbildning jag tycker verkar jättekul. Systemvetare. Du kan bli allt från programmerare eller IT-konsult. Är det bara jag som ser det roliga i det? Hehe

 

Annars åkte jag och Niklas en snabbis till Funäs nu efter åtta när jag slutade jobbet. Mitt efterlängtade HM paket hade äntligen kommit. Jag är redan kär i koftan!

 

 

 


Natt-afterski eller sängen?

Publicerat: 2011-01-06 | 21:28:40 i Allmänt
Sitter just nu och funderar om jag orkar gå bort till Rudolf för nattafterski.. Jag är väldigt tveksam om jag orkar det. Kom hem från jobbet för ett tag sen och soffan och sängen bara skriker till mig haha..

 

Så är det okej om jag går och lägger mig och läser lite eller? Haha..

 

Gick bra att jobba idag. Fredrik våran chef blir förvånad varje gång vi städar ihop, vad snabba vi kan vara.. Så en del får gå hem, andra får gå ner och fortsätta jobba i spa-receptionen. Var jättelugnt och skönt där idag. Dom flesta gamla gäster åkte hem idag och den här veckan skulle det bara vara ca 30 barn på hotellet. Det märks nere i badet...

 


Godmorgon!

Publicerat: 2011-01-06 | 08:59:08 i Allmänt
NU ska jag iväg till jobbet. Hemma igen om lite drygt 11 timmar. Yeah...

 


Före & Efter...

Publicerat: 2011-01-05 | 15:51:14 i Allmänt
Ibland får jag mina ryck. Idag fick jag ett ryck i köket. Tycker jag bara städar och städar. Men sen när Niklas ska käka frukost, lunch eller middag så händer det någonting. Det ser ut som ett bombnedslag. Jag har verkligen ingenting med nedstökningen att göra! Jag svär...

 

 

Och sen städade jag, bytte gardiner och lite sånt..


It's not how good you are...

Publicerat: 2011-01-05 | 12:13:26 i Allmänt
..It's how good you want to be.

 

Den här boken köpte jag till Niklas i julklapp. Jag har aldrig sett honom läsa en bok, han brukar säga att han hatar att läsa och han brukade också säga att han inte var så bra på engelska. Så egentligen kanske jag köpte boken mest för min egen skull.. Men man får ju inte vara dum..

 

Som tur var verkade han gilla den ändå och han SKA (vill? Känner sig tvingad att??) läsa boken. Jag SKA också läsa boken för jag tror att den är extremt bra.

 

 

Någon som läst den redan??

 


Tisdagsmys

Publicerat: 2011-01-04 | 19:55:58 i Allmänt
Vi har tisdagsmys och ska kolla på film nu, Niklas och jag... Jag har även nu innan försökt få min telefon inskickad på service. Att det alltid ska vara så krångligt. Nu är i alla fall papper och retursedel+vadderat kuvert påväg till mig.. i Örbyhus....... Perfekt. Sen måste jag ha skrivare för att skicka med ett inlämningskvitto också.. Idag får visst kunden sköta allt.. I det här fallet, en lätt irriterad kund.....

 


2010 blev 2011

Publicerat: 2011-01-04 | 16:43:13 i Allmänt

Behöver jag kanske ändå inte en till kamera ändå?

Publicerat: 2011-01-04 | 10:37:21 i Allmänt
Typiskt. Jag är fast. Jag är så kär i den här kameran så jag känner att jag bara vill vill vill måste ha den..

 

Det som är att det om sanningen ska fram nog rätt onödigt, jag har redan två kameror... Men såklart är den här snäppet bättre, den är som en systemkamera i funktionerna men mer som en kompaktkamera i storleken.. Damn! Jag måste jobba lite extra så jag kan köpa den med gott samvete ;)

 

Digitalkamera PowerShot G12

 

Digitalkamera PowerShot G12

 

Digitalkamera PowerShot G12

 

Digitalkamera PowerShot G12

 

Bilder från http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iid=11285975


Nu kan det väl bara bli bättre ..?

Publicerat: 2011-01-03 | 12:11:21 i Allmänt
2011 för mig hade kunnat börja ganska så mycket bättre. Eller det började faktiskt bra, vi hade jättekul nyårsfirande, gick hem och sov, var ledig på förmiddagen och gick och jobbade klockan tre sen på nyårsdagen. Allt var frid och fröjd tills jag kom hem från jobbet på kvällen.

 

Klockan nio fick jag väldigt ont i magen och blev illamående. Visste inte vart jag skulle ta vägen. Det blev så att jag spenderade dom närmsta 13 timmarna inne på toaletten, kraftigt magsjuk. Trodde det var slutet för mig och efter dem 13 timmarna var jag så slut i kroppen så dom senaste 24 timmarna har jag varit sängliggande och endast ätit vindruvor.

 

Nu mår jag lite mer som en människa och det tackar vi gudarna för. Ska slänga in alla sängkläder i tvättmaskinen och städa toan och ta en dusch. Som det känns nu är det nog i princip vad jag orkar göra idag sen måste jag forsätta vila upp mig...

 

Vi hörs! Hoppas ni inte råkar ut för denna hemska magsjuka, den önskar jag inte ens min värsta fiende.....


RSS 2.0