Slutet är nära

Publicerat: 2011-04-25 | 17:55:17 i Allmänt
Det är bara en vecka kvar av den här säsongen, EN VECKA! Fatta vad fort tiden gått. Blandade känslor men visst vill man hem nu även om vi har det härligt här.

 

Igår var det kanonväder, verkligen sommarvärme. Så vi satt uppe i "kråkboet" och grillade hela kvällen. Hur gött som helst.

 

Något annat som är gött är att världens bästa Sofie är på väg upp och att jag är ledig i två dagar nu :)

 

Eftermiddagssolning på Solbrännet


Det är i alla fall vår..

Publicerat: 2011-04-22 | 20:29:37 i Allmänt
Okej, jag har lite feber. Jag har gurglat saltvatten (whisky hade vi ingen hemma...), tagt två alvedon och sköljt ner med pressad citron. Lagt i till bröd i bakmaskinen har jag också gjort då jag blir lite tvärtom mot hur alla andra blir när dom blir sjuk. Jag blir hungrig och sugen på mat. Bättre att svälja en storbrödbit med ost på än att ligga och svälja spott och känna hur ont det gör i halsen....

 

Jag måste vara frisk i helgen och nästa vecka. Jag måste.. Det värsta är att vi har sista bytesdagen på söndagen, ALLA stugor, lägenheter och hotellrum i hela Ramundberget ska städas, och vi satt och skämtade om att vi ville vara lediga och sjukanmäla sig. Det sista jag sa var "nu kommer jag säkert ligga i feber på söndag..." och vad är nu detta? Inte okej!

 

Jag ser inte framemot att jobba långdag imorgon. Städ+spa jippie.... Men det är ju i alla fall vår här. Växer Tussilago nedanför vår trapp :)

 


Inte bli sjuk, inte bli sjuk.......

Publicerat: 2011-04-22 | 17:27:34 i Allmänt
Efter jobbet gick jag till Brännet, det var magishow där. Sjuktbra. Fattar inte hur man kan bli så lurad hela tiden när man tror man fattar :P
Det slutade i alla fall md häng i 720, så kul att det händer något..

 

Idag är jag ledig men har inte gjor många knop, suttit ute i solen, sovit och fått panik. Jag känner mig inte frisk och har jätteont i halsen. Jag får inte bli sjuk! Jag fick rådet att gurgla whisky och jag överväger till och med att göra det, trots att det är så jäkla äckligt...

 

För att trösta mig själv har jag stoppat i mig godis, massa godis från mitt gulliga påskägg jag fick av Niklas:)

 


Vilken dag det blev

Publicerat: 2011-04-21 | 08:28:21 i Allmänt
Jag jobbade som sagt 9-20 så när jag kome hem strax efter åtta hade jag tänkt att jag och Niklas bara skulle ta det lugnt och kolla på film. Men nej vi åkte till Flatruet med Ante och Kicki. Den turen blev en riktig djursafari. Först såg vi tre älgar, en mamma med två små, sen verkar det vara lemmelår i år för jag har aldrig sett så många, överallt ploppade dom upp. Vi såg tre fjällharar, någon stor fågel vi inte kunde enas om vad det var ;) och sen massa renar uppe på Flatruet.

 

 

På vägen hem var klockan redan tio och allt matställen var stängda (vilket vi märkte när vi kom till Funäs och åkte till alla matställen som finns...) så det slutade med att vi hamnade hemma i Ramis på Mor Britas, drack en glas champagne och åt coq au vin och sen ostbuffé.

 

Jag hade aldrig kunnat trott att kvällen skulle bli så :)


God morgon

Publicerat: 2011-04-20 | 08:51:54 i Allmänt
Inatt sov jag sista natten själv (hopas jag) för ikväll kommer Niklas tillbaka från Halmstad.
Nu ska jag iväg till jobbet. 9-20 känns tugnt nu men det brukar gå rätt fort..

 

Måste börja kolla på tänkbara outfits till avslutningsfesten, sommarpartyt. Något somrigt och roligt. Här uppe har jag mest vinterkläder och svarta trista kläder.. Så någon kanske har en bra idé att dela med sig av?

 


19 april

Publicerat: 2011-04-19 | 16:58:44 i Allmänt
Mitt humör går upp och ner. Ena stunden är jag glad andra ledsen eller arg. Ena stunden är jag pigg och sen dödstrött... Det vänder på två sekunder. Vilket är ganska jobbigt.. Jag känner bara att jag vill ha allt överstökat här uppe, med boende och jobb i sommar, utbildningen i höst och allt som rör mitt liv..

 

Jag brukar inte tycka det är så viktigt att planera och ha klart för mig vad jag ska göra men nu är det så mycket. Det är jobbigt att inte veta exakt vad jag ska göra om 12 dagar då Ramundberget stänger igen för den här säsongen.

 

Till dess får jag öva på att koka ägg. Kokade mitt första ägg igår som såklart sprack och blev jätteäckligt mindre gott.

 


Google

Publicerat: 2011-04-19 | 12:47:43 i Allmänt
Om man går in på support på Google hamnar man på den här filmen... Kul grej..

 

 

 

 


Take my picture

Publicerat: 2011-04-18 | 17:51:45 i Allmänt

Ni kan aldrig gissa vad jag gjort!

Publicerat: 2011-04-18 | 15:14:57 i Allmänt
Om jag inte hade ont i magen nyss så fick jag nog det för ungefär fem minuter sen, av nervositet, glädje (kan man få ont i magen av att man är glad? Äh vi säger det!) och spänning?

 

Jag vågade klicka på knappen "skicka in anmälan" alldeles själv och nu är det gjort. Jag tog äntligen tag i det. I höst kommer jag förhoppningsvis (hoppas hoppas hoppas) att börja på Axelssons massageskola och utbilda mig till massör. Hur häftigt är inte det !?

 

Det bästa är att jag antagligen har jobb direkt efter. Jag kommer få jobba i bästa Ramundberget och ha bästa Mia som chef.

 

Jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen nu, fick massa energi och nu tittar till och med solen fram!!!

 

 


Disneyfilmer

Publicerat: 2011-04-18 | 12:44:58 i Allmänt
Jag har fortfarande inte klivit upp ur sängen idag. Ont i magen och vet som inte vad jag ska hitta på idag. Jag har till exempel sagt att jag har åkt mina sista åk i backen för den här säsongen. Skidbackarna är inte i sina bästa skick nu längre... Så vad gör man då på sin lediga dag?

 

Jag ligger och kollar på film. Kollade precis på Disneys gamla Lilla Sjöjungfrun (och kan inte släppa att Ariel pratar jättekonstig dialekt..) och nu är det dags för Peter Pan. Såg precis att den är från 1953, häftigt att man fortfarande kollar på den.

 

Maddeleen eriksson


Sleepover och middag

Publicerat: 2011-04-18 | 10:24:53 i Allmänt
Lägg till 11 timars jobb igår också. Skönt med sovmorgon idag..

 

Niklas åkte till Halmstad i lördags så på kvällen kom Felicia hit och kollade på film och sov över. Vi kollade på den nya Gullivers resor.

 

Sen igår söndag gick vi upp och jobbade, långdag men på kvällen gick vi direkt till Brännet och åt massa gott oc drack viiin.

 

När jag kom hem var jag mätt så jag inte visste vart jag skulle ta vägen och så trött så jag somnade på två sekunder.. Hehe

 

 


Depp

Publicerat: 2011-04-16 | 18:55:55 i Allmänt
Är det bara jag som blir riktigt deppig en trist, grå, lerig och regnig dag i april. Resten av Sverige badar i strålande sol och sommarvärme. Inte konstig att man längtar hem ibland..

 

 

Nu ska jag och Kicki ut på promenad. Lite vårluft kanske piggar upp en:)

 


...

Publicerat: 2011-04-15 | 20:10:04 i Allmänt
Idag (helt oväntat) fick jag en klocka av Niklas. Jag vet inte om han tycker jag behöver bli bättre på att passa tider, fin är den i alla fall!

Whats new?

Publicerat: 2011-04-15 | 18:23:21 i Allmänt
Lägenhet verkar vara fixad i Halmstad i sommar. Jag vill inte hoppas allt för mycket om något skulle hända men som det verkar nu kommer vi att ha en fin lägenhet nästan mitt i Halmstad.

 

Det är jättelugnt här uppe. Påskgästerna kommer inte förrän på torsdag och fredag (men självklart måste jag jobba nu..) så Niklas lämnar mig för Halmstad nästan en vecka..

 

Det är bara 16 dagar kvar den här säsongen!

 


Personalhäng

Publicerat: 2011-04-14 | 21:07:00 i Allmänt
Igår var personalhäng uppe på Tusen. Dom öppnade upp Stjärnliften så vi personal tog oss upp bara. Sen bjöds det på dricka och grillat där uppe. Plus att Solliften gick hela kvällen om man ville åka några åk.

 

Är så kul när dom fixar sånt här för personalen. Det har varit en lång säsong och det är många som är less. Perfekt med mys uppe på Tusen då :)


Promenad i finväder..

Publicerat: 2011-04-13 | 15:39:31 i Allmänt
Promenad blev det, i finväder. Nu älskar jag Ramundberget igen.

 

Den här sista bilden är skidspåret till Osthang utanför oss. I helgen gick jag och mamma på promenad där, nu är det bara vatten...

 

 

Nu ska jag snabbt byta om till skidkläder. Det är personalhäng på Tusen ikväll. Dom öppnar har solliften öppen för oss personal och så är det utebar och grill vid Tusen. Bara att hoppas att solen håler sig kvar :)


Tre veckor

Publicerat: 2011-04-13 | 12:36:44 i Allmänt
Om tre veckor är vintersäsongen slut. Jag sitter och kollar på sommarkläder på hm.se och vill ha allt. Jag ska gå och träna nu och sen belöna mig med kläder. Det låter väl som en bra morot?

 


Deklarerat och gräddat pankakor

Publicerat: 2011-04-12 | 20:45:02 i Allmänt
Idag var en riktigt seg dag. Dåligt väder igen. Bara slask och tråk ute. Så jag tog tag i mina deklaration (eller ja Niklas hjälpte mig..), skönt att ha det gjort i alla fall.

 

Sen har jag gjort typ ingenting alls. Fram till nu. Jag har gjort kolasås av kondenserad mjölk, gräddat amerikanska pankakor med skivad banan till. Lite tisdagslyx sådär..

 

 

Ja och sen har jag kommit till insikt att jag är en tant, börjar bli en tråkig sån också. Attans höhö..


Fint väder

Publicerat: 2011-04-12 | 10:34:29 i Allmänt
Jag tror mamma och c/o måste ha en förbannelse vilande över sig när vi pratar väder.. Dagen innan dom kom upp var det så jäkla gött väder. Vi satt ute och solade i T-shirt. Dagen dom kom upp blev det storm, snö och regn (liksom resten av tiden dom var här).. För att dom ska ha den här förbannelsen måste ni förstå vad det blev för väder när dom åkte hem. Jo strålande sol, 10+ och vindstilla.

 

Så tråkigt att dom promt inte vill ha finväder varje gång dom kommer upp ;) Hehe

 


Ebay besatt

Publicerat: 2011-04-10 | 18:50:18 i Allmänt
Jag har fastnat framför Ebay, som tradera fast en miljon gånger fler saker. Jag vet inte om det är det att det inte finns några shoppingmöjlighter här uppe vid vägens ände eller något, men jag blir väldigt shoppingsugen här haha...

 

 

Just nu sitter jag och bläddrar igenom kategorin SKOR. Hur jag ska hålla mig från att handla upp alla mina pengar vet jag inte ...


Så var denna vecka slut också, snart...

Publicerat: 2011-04-10 | 16:07:39 i Allmänt
Den här helgen hade vi fullt hus. Fem personer och två hundar i vårat lilla krypin. Men det fungerade bra tycker jag och nu känns lägenheten jättestor när vi bara blev två igen..

 

Den här helgen har vi hunnit med flera afterskier, nattklubb och skidåkning. Vädret var dock inte det bästa. Snöstorm, plusgrader och regn. En blandad kompott.

 

Men den här helgen är inte slut än. Först ska jag jobba till klockan åtta ikväll och sen ska vi till Hamra på Summerparty. Det verkar som om alla har kommit på jättebra sommaroutfits förutom jag. Inte fan har jag med mig sommarkläder till fjällen.... Haha..

 

Om 22 dagar är jag tillbaka i Örbyhus..

 

 


Vilken härlig dag

Publicerat: 2011-04-06 | 22:35:45 i Allmänt
Perfekt dag att bli ledig på. Suttit ute i solen och snackat, åkt på fin fina skidor, hängt på Rudolf på afterskin och nu myskväll hemma med Niklas. Vi dissar alla andra ikväll som åker till Funäs. Vi ska nog kolla på ett till avsnitt av Off the map (bästa serien just nu).

 

Bäst att gå och lägga sig snart då ett 7-16 pass väntar innan Upplandsborna kommer ;)

 

Bild från när vi var i Halmstad förra veckan.


Personalhäng

Publicerat: 2011-04-06 | 10:31:15 i Allmänt
Igår var vi på städ på en liten utflykt. Vi åkte bandvagn upp till Ösjöstugan där vi åt god rödingsoppa, våfflor och drack cider, öl och baileys :)

 

Jättekul eftermiddag. Hoppas vi hinner göra något mer sånt innan säsongen är slut. Är ju bara 26 dagar kvar!

 

 

Idag är jag ledig. Dagen kommer delvis bestå av städning. Känner att det måste städas lite idag eftersom vi får finbesök imorgon av mamma, Alex och Sofie :)


Det är slask

Publicerat: 2011-04-04 | 11:32:03 i Allmänt
Nu smälter snön. Skorna förvinner helt i vattenpölarna på väg till jobbet och är det inte vattenpölar är det isbana. Var det inte här det var så skönt eftersom det aldrig blev det här slasket? Undrar vart jag fick det ifrån...

 

Det som är bäst med den här årstiden är att det är ljust på kvällarna. Bilderna är från när jag gick hem från jobbet klockan åtta igårkväll :)

 

 

 


4 veckor kvar i Ramis...

Publicerat: 2011-04-02 | 08:55:44 i Allmänt
Jag ville egentligen inte tillbaka till Ramundberget när vi hade vart i Halmstad där det är vår, varmt och sopade gator.

 

Men nu är det exakt 4 veckor kvar och igår var det så jäkla fint väder så det känns helt okej ;) Igår till exempel när jag gick hem från jobbet klockan åtta på kvällen så var det fortfarande ljust. Det är så skönt.

 

Annars går vi och hoppas att vi kommer få en lägenhet och jobb i Halmstad. Lägenhet har vi kanske en på gång, mitt i stan som vi verkligen vill ha.

 

 

Det blev ett kort inlägg här, skulle bara visa att jag lever. Nu ska jag gå och jobba.


RSS 2.0