Men vart tog 2010 vägen?

Publicerat: 2010-12-31 | 14:29:35 i Allmänt
Bloggen fick jullov och jag jobbar. Just precis nu är jag bara hem på en snabb rast för att byta om innan jag ska gå ner och jobba i spa-reception. Tänkte att jag skulle hinna logga in här med och säga gott nytt år också!

 

Nyårskvällen kommer att spenderas här i Ramundberget på Rudolf. Jag hoppas att ni andra (var ni nu än befinner er ikväll) har det toppen!

 

 


bloglovin

Publicerat: 2010-12-26 | 19:02:07 i Allmänt
Följ min blogg med bloglovin

Men ser ni handen?

Publicerat: 2010-12-26 | 14:13:47 i Allmänt
Läste Hugo Rosas blogg nyss.. Bla bla bla dom hade firat jul där och där och så hade han lagt ut lite bilder. Gulligt. Men ser ni handen? Hahaha Sånt här tycker jag är kul idag....

 

 

 


Julen

Publicerat: 2010-12-26 | 14:06:58 i Allmänt
Idag är jag ledig. Underbart skönt att slippa kliva upp halv sju.. Vi har varit ute och åkt skidor nu. Väldigt lite för mig. Ni skulle se backarna. Fullt med kvistar, grenar och grus på vissa ställen och is, snöhögar och blåsigt. Jag blev inte på så bra humör då kan jag lova. Men mest skyller jag på att mina skidor är kassa!

 

Jag har glömt att tacka alla för alla fina julklappar jag fick i fredags. Det var så bra saker alltihop! Vi hade riktigt mysigt på julafton också med Kalle Anka, julmat och mys..

 

När vi sen skulle ta oss hem med alla hundra julklapparna så startade inte pappas bil i den -34 gradiga kylan. Men som tur var kunde Martina hämta hos, även..

 

Jag tror jag måste gå och lägga mig tidigare när jag ska jobba, sånna där pöåsar under ögonen gör sig inte så bra på bild...


YoYo

Publicerat: 2010-12-26 | 07:00:00 i Allmänt

Premiärbak i super-bakmaskinen

Publicerat: 2010-12-25 | 23:12:57 i Allmänt
Idag när jag kom hem från jobbet var jag självklart tvungen att testa min nya bakmaskin jag fick i julklapp av mamma. Lätt som en plätt och underbart gott bröd kan jag lova!

 

Varit ner och handlat på Ica nu så jag köpte pumpa-kärnor, krossade linfrön och ett grövre mjöl. Imorgon ska jag försöka mig på ett nytt bröd. Känner hur beroendeframkallande det här är. Tusen möjligheter.

 

 

Brödet på bilden är ett vitt, superfluffigt bröd i minsta storleken. Man kan välja att baka på 500g, 750g eller 1000g.


Sådär ja!

Publicerat: 2010-12-23 | 19:00:46 i Allmänt
Nu har jag fått min efterlängtade dusch. Pappa har varit här och hämtat deras stugnyckel. Ikväll tar jag antingen en promenad bort till dom eller så går jag bort till Rudolf på uppesittarkväll med glögg och mys :)

 

Känns jättekonstigt att det är julafton imorgon.. Jag ska jobba 7-15 sen blir det julmat och julklappar för mig också!

 


Stressig dag

Publicerat: 2010-12-23 | 16:28:42 i Allmänt
Idag har varit en sån här dag jag bara sprungit runt och haft en miljon grejer att göra. På jobbet har jag gjort lite allt möjligt och sprungit och hämtat muggar på Rudolf, varit nere i Spa och sen hux flux sprungit och städat ett rum för att sen koppla in kassaapparat och kortläsaren...

 

Nu ska jag egentligen vara på jobbet eftersom alla julgäster kommer. Men jag har lite "jourledigt" kan man säga. Jag hoppas att det inte händer något så jag måste springa bort till Fjällgården. Klockan sex kommer Nattvakten, då kan jag äntligen ta en dusch som jag längtat efter HELA dagen!

 

Kolla vad fint Skarsfjället var idag..

 


Dan före doppare-dan

Publicerat: 2010-12-23 | 09:00:00 i Allmänt
Idag, så här dagen före julafton har jag lite och göra. Jag ska jobba, jag ska hämta nyckeln till pappa & co:s stuga, städa och få lite mysigt här hemma, träna och sen umgås lite halva familjen som kommer upp..


Jag känner rent spontant att jag borde gått och lagt mig lite tidigare igår..

 

Månen vandrar sin tysta ban, 
snön lyser vit på fur och gran, 
snön lyser vit på taken,

Endast tomten är..............

 


Personalpriser...

Publicerat: 2010-12-22 | 23:29:17 i Allmänt
Idag var det lite personalhäng inne på Topsport, det var upp till 40% rabatt. Eftersom det inte är mycket shopping blir man genast lite köpgalen. MEN jag köpte bara ett par vantar. Ett par dyra vantar. Dyraste vantarna jag köpt, så nu jäklar hoppas jag att det är ett par supervantar som jag har köpt haha

 

 

Riktigt fina. Eller hur?


Tisdag i Ramundberget

Publicerat: 2010-12-21 | 19:25:10 i Allmänt
Idag har vi slitit på jobbet ända sen klockan sju i morse (jag det tycker jag är jättetidigt om man inte kunde sova natten innan..), mitt under städningen insåg jag att min telefons hörlur-uttag slutat att fungera så jag kände mig lite nere sådär (dagen i-landsproblem) så jag gick och bokade en 40 minuters massage. Det var halva priset för personal idag och imorgon så jag kände att det kunde jag vara värd.

 

Om en halvtimme är det födelsedagsfest här i Ramundberget så jag lär väl ta mig till duschen...

 


Glögg och julklappar

Publicerat: 2010-12-20 | 21:22:26 i Allmänt
Ikväll fixade vi så himla bra med massa glögg och pepparkakor. Vi klädde till och med en gran. Så nu är det lite mer julkänsla. Vi spelade om alla julklappar vi köpt så det slutade med att vissa satt med kanske tre julklappar och någon utan en enda .. MEN eftersom vi är så snälla och givmilda människor delade vi med oss i slutet ändå så alla fick ett varsitt paket:))

 

Nu skulle egentligen jag Frida och Niklas kolla på film men just nu sitter vi i soffan med en varsin dator i knät. Supersocialt!

 


Fjärde advent

Publicerat: 2010-12-20 | 12:17:55 i Allmänt
Det är lite svårt att få julstämning här men vi gör så gott vi kan. Igår var det fjärde advent och vi hade faktiskt en mysig frukost och jag kokade gröt som jag självklart åt med farmors lingonsylt jag fick med upp..

 

Mitt senaste intresse är att mata fåglarna utanför vårat fönster, det kommer faktiskt massor av hungriga fåglar så jag funderar på att åka till Ica och köpa lite riktig fågelmat, annars fungerar gammalt bröd väldigt bra också :P

 

På eftermiddagen gick jag och Felicia ner och städade Spa-receptionen som ska öppna nu till jul. Det är tänkt att bara jag och Felicia ska jobba där så vi har rätt fria händer hur vi vill ha det där nere..

 

Klockan sju åkte vi ner till Funäsdalen, våran numera söndagstradition, Bingolotto. Jag tänker varje gång att jag inte ska köpa någon lott, men sen ångrar jag mig och tänker att "tänk om jag vinner", så sitter vi där i två timmar och kollar till programmet är slut och jag inte har vunnit ens 25kronor.... Jag som ville ha dom där tre miljonerna hehe...

 


Lördag

Publicerat: 2010-12-18 | 15:05:09 i Allmänt
Det är bara 6 dagar kvar till jul nu. Tvärtemot alla andra så är vi lediga här uppe nu och när väl julen, mellandagarna och nyår kommer, då jobbar vi häcken av oss.

 

Idag har jag kollat på julkalendern, ätit ett halvt paket knäckemackor till frukost, tränat och fördrivit tiden framför datorn. Idag är det säsongens första afterski, utan någon skiing innan. Så jag ska strax klä på mig och gå bort till Rudolf..

 

Låten som spelas mest hos mig nu är Queen-Under pressure..

 


Oväntat

Publicerat: 2010-12-17 | 19:26:01 i Allmänt
Helt oväntat en fredagkväll har jag varit och tränat, även om det var lite så har jag gjort det! Känns bra. Nu ska jag ta en dusch och sen ska vi nog bara mysa och kolla på film. Det är min fredag. Hur är er?

 

 

Och annars stod jag länge och valde ut att jag skulle ha vita strumpor i kväll...


Fredag igen

Publicerat: 2010-12-17 | 14:05:46 i Allmänt
Veckorna går sjukt snabbt. Jag har varit här i hela tre veckor nu. Men hotellet är stängt i helgen, pga snöbrist. Ska byggstäda en lägenhet på tisdag först. Jag får verkligen ont i magen när jag tänker på att det är så lite snö. Jag älskar snö, jag vill ha minst en meter nu...

 

I skrivande stund börjar det faktiskt att snöa lite. Även om det är lite så är det bra. Hoppas det fortsätter att snöa hela veckan!

 

 

Jag snodde en bild från Facebook, (helt utan skam i kroppen). Lite dans på kickoffen.


Jorden runt

Publicerat: 2010-12-16 | 20:31:44 i Allmänt
Jag har börjat skriva ner vart jag vill åka (och gärna stanna ett tag) i världen. Jag vill till Australien, Usa, Thailand, Storbritannien, Danmark, Norge, Bali, Frankrike, Tokyo, Kina....

 

Niklas säger att jag borde bli lite realistisk med mina utlandsdrömmar men jag tror att det är fullt möjligt och oerhört realistiskt om jag bara vill!

 

 

 


Dagen efter

Publicerat: 2010-12-16 | 10:50:38 i Allmänt
Igår det den stora kickoffen. Med föreläsningar om värdskap, Ramundbergets historia, mat och såklart fest. Idag är jag faktiskt rätt pigg, men blev ledig idag så ska nog ändå inte göra något speciellt. Har en liten plan på att jag ska gå ner och träna ikväll i alla fall :)

 

Men vad har hänt den senaste tiden då? (Då jag helt och hållet försummat bloggen..)

 

Jag har bakat lussebullar. Dom blev stora, få men väldigt goda. Stolt då jag aldrig bakat lussebullar förr..

 

Druckit gott vin bland annat...

Spelat spel..

 

Ätit på Gamla Veras..

och haft kickoff som sagt :)

 

Utöver det här har jag fakiskt jobbat, umgåtts, tränat och infört mina obligatoriska powernaps varje dag också hehe


Seg

Publicerat: 2010-12-09 | 14:49:39 i Allmänt
Jag är så seg, har inte gjort något annat än att kolla på film och ätit lussebullar idag. Niklas (liksom resten av alla restaurangpersonal här uppe) är på någon kassakurs. Jag känner att jag lika gärna kan ligga här och gosa vidare med täcke och kudde. Kanske skulle man ta och spela lite sims också?? Kan man ha sova som sitt fritidsintresse?

 

Om någon undra så kände jag att min hals höll på att ta livet av mig i natt. Det enda jag gjorde igår var ju att äta stark mat (x2) på oregelbundna tider, drack grapefruktjuice och alkohol... Hm det var ju jättebra..


Jag har blivit lurad

Publicerat: 2010-12-08 | 15:15:30 i Allmänt
Köpte tranbärsjuice på ramislivs för 30kr. Idag köpte jag en ny på Ica i Funäs, endast 5kr skulle dom ha för den. Jag känner mig lurad som köpte en för 30kr haha

 


Uppe med tuppen?

Publicerat: 2010-12-08 | 09:57:53 i Allmänt
Idag har jag planerat att baka lussekatter. Jag har aldrig bakat det förr men hoppas verkligen att dom kommer bli lika goda som mammas..

 

Väntar på att Niklas ska vakna nu så vi kan åka till Funäs och handla. Grejen är att man har som vänt på dygnet här när man inte jobbar. Vi sover lätt till elva- halv tolv om dagarna. Snacka om att det kommer bli jobbigt för mig när jag ska jobba i helgen, då börjar jag klockan 7!


Halsbränna -check

Publicerat: 2010-12-07 | 15:40:41 i Allmänt
För att undvika halsbränna (från vårdguiden) :

 

  • Jag gillar att äta stora portioner, gärna på kvällen.
  • På min mat har jag 99% på cayennepeppar och chili-flakes. Gärna ett glas juice till det.
  • Äter aldrig regelbundna tider, blir mat när jag känner för det..
  • Te, har jag börjat dricka i kopiösa mängder.
  • Alkohol kan jag inte säga att vi druckit lite av, det är trots allt försäsong i fjällen...

 

Summan av kardemumman ? Det kanske inte är så konstigt (enligt vårdguiden.se) att jag har halsbränna. Det känns som att det här betyder att jag måste ändra mina vanor lite grann, jobbigt... Fortsättning följer.


Haglöfs

Publicerat: 2010-12-07 | 14:07:04 i Allmänt
VI har fått nya arbetskläder, vi slipper dom hemska röda pikétröjorna. Istället fick vi Haglöfs-skjortor. Helt okej va. Lika som frukostflingorna hade.

 


Topp 3

Publicerat: 2010-12-07 | 12:44:51 i Allmänt
Vinterns topp tre låtar, just nu !

 

 

 

 

 


Fint

Publicerat: 2010-12-06 | 13:46:30 i Allmänt
Sen gjorde jag ju en till av dom dära julstjärnorna... Har man tråkigt så har man!

 


Vanlig söndagkväll

Publicerat: 2010-12-06 | 13:44:09 i Allmänt
Igår var alla sega (som vanligt). En del pallra sig ner till Funäs för en till omgång av bingolotto, medan vissa (vi) andra kände för en skön hemmakväll med ett par filmer.

 

Det började bra tills dom upptäckte att frysen på Rudolf var trasig, det var bara att börja bära ut ALLT från den trasiga frysen till Brännets frys. Och det var mycket kan jag lova. Det var flera hundra hamburgare, bröd, bullar, tårtor, korv och ost!

 

Men det är tur att Ramundberget har sån effektiv personal, så vi hann hem till filmen vi skulle se. Det firade vi med en öl..

 


Busy friday

Publicerat: 2010-12-05 | 15:52:04 i Allmänt
Först var det afterwork på BAK nere i Funäs. Det var singeltävling i pepparkakshjärtan och sen lagtävling i pepperkakshus..

 

 

Efter all pepparkaksdeg och glögg var vi hungriga så vi fortsatte till Veras. Så värt det även om man bara orkade äta upp hälften av deras megaportioner...

 

 

När vi var klara på Veras rullade vi vidare till Villan för lite trubadurkväll :)

 

 

 

Fredagens sista stopp gjorde vi i Ramundberget i Kalles och Antes stuga..

 

Där vi malde vårat eget kaffe..

Tog ett par shottar

Och andra blandade starkare groggar än oss andra...

 

Någon gång efter tre sa vi godnatt, med en lång sovmorgon dagen efter...

 

 

 

 

Och den som såg på min facebookstatus om att jag skulle köra hem full behöver inte oroa sig. Den statusen kan vi tacka våra fina bagare för som tyckte han skulle vara lite rolig...


Prisa Iphonen!

Publicerat: 2010-12-05 | 15:13:50 i Allmänt
Här har Internet lagt av och när jag skulle kolla upp det så Poff dog min dator, gick inte att starta, fick göra en systemåterställning två dagar i rad nu....

 

Jag vet inte om datorguden tyckte lite synd om mig sen för nu verkar min dator fungera och jag använder min Iphone som modem till datorn så nu har jag internet också!

 

Ikväll ska ska vi ner till Funäs igen, det blir hemmagjord pizza för hela slanten :))


Julstjärna!

Publicerat: 2010-12-03 | 15:21:36 i Allmänt
Hade lite tråkigt såhär på eftermiddagen. SÅ jag tänkte försöka göra en julstjärna. Det enda vi hade var tejp och en gammal tidning så det är det den är gjord av haha.. Men ganska fin blev den väl ändå??

 

 

Förresten ser ni imman på fönsterna? Om man lagar mat, duschar eller stryker till exempel... Då immar alla fönsterna igen på två sekunder, sen blir det vattendroppar som rinner ner för fönsterna. Väldigt snyggt........


Sushikväll på Flon

Publicerat: 2010-12-03 | 12:01:47 i Allmänt
Igår var det sushikväll på Flon. Blev imponerad hur galet mycket sushi dom gjort! Hela kvällen var jättemysig med sång och musik av våran egen bagare ;)

 

Idag ska jag bort till Fjällgården och se om min chef är där. Har faktiskt inte träffat henne än, lite spännande sådär.. Dom allra flesta andra här har åkt till Hamra för skidåkning i -30.. Behöver jag säga varför jag valde att stanna hemma?

 


Ramundberget poster

Publicerat: 2010-12-02 | 18:52:04 i Allmänt

 

Ska fixa en ram så jag kan hänga upp den.


Just såhär!

Publicerat: 2010-12-02 | 01:45:16 i Allmänt
... Avslutas en vinkväll bland ramundbergets personal...

 


Varde ljus!

Publicerat: 2010-12-01 | 19:50:12 i Allmänt

Såhär på kvällskvisten har jag bytt gardiner och kollat på julkalendern, sådär mysigt. Vi har massor av ljus här i lägenheten. Jag skulle vilja ha massa mer. Så mysigt. Den genen har jag nog ärvt av mamma höhö

 


1 december

Publicerat: 2010-12-01 | 11:32:34 i Allmänt
Redan första december. Jag hade tänkt kliva upp och mysa framför julkalendern i morse.. Men jag orkade inte.. Här är det -18 och ingen snö i sikte. Var en jättestor grupp som avbokade sin resa hit så inget jobb i helgen blir det heller.. Förbaskade snö!

 

Folk har börjat åka hem nu. Det är jättetråkigt tycker jag, att dom måste åka hem för att jobba..

 

Annars kollade vi på Dumma mej igår. Askul!  Från att se på skräck i förrgår, till animerad barnfilm igår hehe

 

 

 


RSS 2.0